بررسی لزوم قانون گذاری جدید در خصوص تملک اموال غیرمنقول توسط اتباع بیگانه
نویسندگان؛ اکبر طلابکی – یحیی مزروعی ابیانه – تاریخ پذیرش مقاله ؛ 22 دی ماه 1391
چکیده؛
به موجب رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، اعطای هرگونه امتیاز خاص به اتباع بیگانه از جمله امکان تملک اموال غیرمنقول در قلمرو جغرافیایی کشور، منوط به حکم صریح قانونگذار است، لذا موضوع مذکور ماهیت تقنینی دارد.
صلاحیت دولت در وضع مقررات و تصویبنامههای مربوط به تملک اموال غیرمنقول توسط اتباع بیگانه به استناد قانون مصوب قوه مقننه وقت در سال 1342 و تبصره (7) ماده (148) اصلاحی قانون ثبت اسناد و املاک مصوب سال 1370 فاقد وجاهت حقوقی است.
با عنایت به خلاء قانونی موجود پس از عدم اعتبار تصویب نامه قانونی مصوب سال 1342 هیئت وزیران و آییننامه استملاک اتباع خارجه مصوب سال 1328 هیئت وزیران و ابطال آییننامه چگونگی تملک اموال غیرمنقول توسط اتباع خارجی غیر مقیم در جمهوری اسلامی ایران به وسیله هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در سال 1378 و به دلیل ضرورت ایجاد وحدت رویه قانونی در زمینه مورد نظر و برخورداری از مقرراتی منسجم و شفاف و تجمیع مقررات پراکنده و تکمیل خلاءها و رفع بعضی ابهامات در خصوص چگونگی تملک اتباع خارجی، لزوم ارائه و تدوین قانونی جامع و کامل از سوی مراجع صلاحیتدار احساس میشود.
کلیدواژهها؛ تملک – تصویب نامه قانونی – اتباع بیگانه – استملاک – سلطه
این مقاله در فصلنامه بررسی های حقوق عمومی – سال اول – شماره 2 – زمستان 1391 در صفحات 119 تا 143 درج گردیده است.
در این صفحه از وبسایت فکرنو صرفا معرفی خلاصه ای از مقاله که در قالب چکیده توسط نویسندگان محترم ارائه شده است بیان می شود. برای دانلود اصل مقاله لطفا به وبسایت های معتبر در ارائه اصل مقاله خصوصا وبسایت فصلنامه دانش حقوق عمومی مراجعه فرمایید. در دانلود و استفاده از متن مقاله، حقوق مولف و ناشر مقاله را در نظر بگیریم.